Ledeni Pung.Art 2015

Za nami je že 8. glasbeni festival Pung.Art, ki se je na šolskem športnem igrišču Pungart odvil 17. in 18. aprila. Minil je v znamenju mraza, a za odlično vzdušje so poskrbeli raznovrstni glasbeni artisti, razpoloženi frontmeni in raznolika publika.

Program je ponudil vpogled v podzemlje punka s ska in folk derivati, prepredeno s koreninami rocka ter oplemeniteno z ostružki metala in strupenim grunge zvokom.

Na odru so se zvrstili HillBillyWithaChainsaw, Krešo i Kisele Kiše, Happy Ol’ McWeasel, Pankreas, Dirtswitch, Broken Lock, Werefox, Pigs Parlament in Elvis Jackson!

Happy Ol’McWeasel so predstavili v marcu izdan nov plošček Heard Ya Say! Pravtako so Elvis Jackson obogatili svoj glasbeni repertoar s komadi z novega albuma Radio Unfriendly. 20-letnico obstoja so s premierno predstavitvijo 4. albuma Unicorns We All Chase zaokrožili tudi domačini, belokranjski hardcore band Broken Lock. S festivalskega line-upa pa so že zaradi Meleejinega vokala kot tudi žanrsko izstopali Werefox, ki so predstavili prvenec I Am Memory.

Čistokrven zven punka so definirali punkerji Pigs Parlament ter skupini s hrvaške strani reke Kolpe, Pankreas in Krešo & Kisele Kiše. Festival, katerega je zaradi mrzlega vremena obiskalo le okrog 650 ljudi, sta v petek in soboto odprli manj uveljavljena benda HillBillyWithaChainsaw in Dirtswitch, ki sta dobila priložnost biti videni in slišani, vsekakor ne zadnjič.

Se nadaljuje… na Pung.Art-u 2016!

IMG_6413

IMG_6737

Close Menu