Koncert ob koncu sveta – duet Silence

Lanski »Koncert ob koncu sveta« ob 10-letnici aktivnega in neprekinjenega delovanja Kud-a Plac, ki smo jo obeležili v letu 2014, smo bili primorani zaradi padavin v poznem poletju prestaviti na letošnjo pomlad.

In končno bo prišel ta dan! V soboto, 30. maja, ob 21. uri vas vabimo vse glasbene sladokusce v Metliko na Metliško Koupo, kjer bomo na mistični lokaciji pod z luninim sijem obsijanimi drevesnimi krošnjami in ob žuborenju začarane reke Kolpe gostili prav posebna gosta, duet Silence!

Duet SILENCE sestavljata Boris Benko (pevec, tekstopisec) in Primož Hladnik (klaviature, aranžiranje). Nastopila bosta z izborom skladb za dva klavirja in vokal, ki jih bosta izvedla z dolgoletnim sodelavcem, pianistom Igorjem Vićentićem, ter publiko ob glasbeni spremljavi pospremila v cono tišine na koncu sveta!

SILENCE
Program bo temeljil na skladbah z zadnjega albuma (Musical Accompaniment for the End of the World, 2012), obsegal pa bo tudi izbor starejših skladb iz prejšnjih albumov in redko izvajanih del, napisanih za gledališče.

Silence je izdal 4 samostojne albume Ma non troppo (1997), Unlike a Virgin (1999), Vain, a Tribute to a Ghost (2004) in Musical Accompaniment for the End of the World (2012). Leta 2006 sta napisala in sproducirala Volk, 12. ploščo skupine Laibach ter izdala kolekcijsko dvojno ploščo Key Silence. Njuna glasba tvori celoto več kot 30-ih gledaliških, lutkovnih in plesnih predstav ter slovenskih filmskih projektov.

Dovolite si biti pod vplivom brezhibnega inštrumentalnega vokala ter se prepustite miselni meditaciji ob sleherni noti, ki izklije v subtilno, konceptualno zrelo melodijo. Vabljeni z vseh koncev in krajev, saj gre najverjetneje za edini letošnji Silence koncert!

Več informacij o duetu: www.silence-zone.com

Predprodaja vstopnic do 23. 5.: 8 €
(rezervacija na info@kudplac.si in plačilo v MC Metlika ali na Metliški Koupi)
Vstopnina na dan dogodka: 10 €, za Kud Plac člane 8€

Close Menu