1. Nočni tek po ulicah Metlike

Metlika letos praznuje 650 let od podelitve mestnih pravic in v Kud-u Plac smo se na pobudo nekaj individualnih metliških tekačev odločili, da počastimo obletnico s tekaškim dogodkom po starih in novih mestnih ulicah. Trasa proge je bila dolga 4 km in 8 km. 111 tekačev in tekačic se je 6. junija, ob 21:30 uri, izpred mestne hiše pognalo do cilja po 4 km progi, 82 tekačev in tekačic pa je uspešno preteklo 2 kroga razgibane proge in premagalo razdaljo slabih 8 km.

193 udeležencev iz treh belokranjskih občin (Metlika, Črnomelj, Semič), s hrvaške strani Kolpe, z Dolenjske, Notranjske in Gorenjske, je skupaj preteklo 1100 km v natanko 89-ih urah!

DSC_0097

Vseh 193 tekačev je za udeležbo na teku prejelo športno tekaško majico, buteljko Vina Šturm in praktična darilca. Med tekom so tekače po celotni progi z aplavzi in vzkliki spodbujali navdušeni domačini, ki so se dodobra vživeli v vlogo navijačev. Po teku, ki je med tekači minil brez poškodb in težav, so se tekači osvežili s sadjem, z belokranjskimi pogačami, z domačim jogurtom in vodo.

Na metliškem gradu je sledila podelitev pokalov, kolajn, šampanjcev in praktičnih daril najboljšim trem med moškimi in ženskami po različnih starostnih kategorijah na 8 km ter najboljšim trem absolutno na 4 km in 8 km razdalji. Nekaj praktičnih daril je bilo podeljenih tudi srečnim izžrebancem štartnih številk ter najmlajšemu (10 let), najstarejšemu (62 let) in najpočasnejšemu udeležencu teka.

DSC_0327

Na 4 km je med ženskami absolutno zmago slavila 12-letna Lea Haler iz Sevnice s časom 14:27.7, med moškimi pa 38-letni Ciril Totter iz Gribelj s časom 13:15.8. Na 8 km je bila med ženskami absolutna zmagovalka 16-letna Ema Plut iz Metlike s časom 33:09.0, med moškimi pa je bil absolutni zmagovalec 21-letni Jaka Dragoš iz Gradaca s časom 26:24.9, ki je prejel tudi glavno nagrado ‘Izlet v Benetke za 2 osebi’ agencije Kompas.

Prvi Nočni tek Metlika smo vključili v projekt »Slovenija v gibanju«, katerega ambasador je predsednik Borut Pahor. Tekači so s pripravami na tek in s tekom v projekt prispevali 193 ur športnega gibanja!

DSC_0166

DSC_0187

Organizator Kud Plac se iskreno zahvaljuje vsem, ki so bili del športnega dogodka, predvsem sponzorjem, donatorjem, redarjem in prostovoljcem iz Rokometnega kluba Metlika, Kolesarskega kluba Metliška Črnina, Športnega društva Radovica, lokalnim prebivalcem za razumevanje ob popolni zapori ceste ter tekačem za zaupanje in iskrene pohvale! Zahvala gre tudi g. Željkotu Golešu, glavni pobudnik in idejni vodja 1. Nočnega teka v Metliki.

Sponzorji in donatorji:
Občina Metlika, Vina Šturm, Mestna skupnost Metlika, Televizija Vaš kanal, Kompas – turistična agencija, Hervis, Tvojih 5 minut, Don don d.o.o., Status – izvirni hišni pripomočki, Intersport, Zavarovalnica Tilia, Red Bull, Perskindol, Intersocks, Dolenjske lekarne Novo mesto, Mizarstvo Plut, Jankovič-Servis Candy, Ekološka kmetija Totter Ciril, Belokranjec, Optika M, Marko Bosiljevac s.p., Cvetličarna ikebana Brinc, KA portal, Domače dobrote Mojca, Mojca Kramarič s.p., , Ekolife, Komet Metlika, Pivovarna Laško, TD Vigred, Gostilna Pr Bartusu, Janko Bračika s.p., Krka d.d – Sun Mix, Vinska klet Malnarič, Alu-K, Konfekcija Barbi, Radmila Orlič s.p., Zlati Ghee, Čebelarstvo Veselič.

Uradni rezultati vseh tekačev so objavljeni na povezavi Rezultati 1. Nočni tek Metlika.

DSC_0262

Utrinki:

http://www.vaskanal.com/novice/novice/22995-nocni-tek-v-metliki.html

http://fokusmetlika.net/index.php/novice/1606-nocnitek2015

http://www.dolenjskilist.si/2015/06/07/136043/novice/bela_krajina/Na_prvem_nocnem_teku_po_metliskih_ulicah_kar_204_tekacev/?cookieu=ok

http://www.slovenijavgibanju.si/Article/Details/23484/na-1-nocnem-teku-metlika-pretecenih-1100-km

http://www.lokalno.si/2015/06/09/136163/zgodba/Na_1_Nocnem_teku_Metlika_pretecenih_1100_km/

http://www.metlika.si/Admin/load.asp?sif_file=novice_z_galerijo&sif_novice=404

 

 

Close Menu