MLADINSKI CENTER

 

Mladinski center Metlika smo člani Kulturno umetniškega društva Plac, po letih borbe in vztrajanja s pomočjo Občine Metlika, odprli jeseni 2011. Poslanstvo centra je osvežitev starega mestnega jedra, mednarodno sodelovanje, svetovanje, informiranje ter skrb za razvoj in številne aktivnosti na področju kulture, športa, turizma in neformalnega izobraževanja. MC Metlika je namenjen širši javnosti in skrbi za dvig kulture bivanja v občini in socialnega življenja posameznika. Idejni koncept zajema vse na enem mestu za brezplačno in kvalitetno preživljanje prostega časa. Tako že od samega začetka prebivalstvu ponujamo brezplačne delavnice, kot so angleščina za starejše, likovni za odrasle, meditacija ob šamanskem bobnu, potopisna predavanja, akustični koncerti, predstavitve društev, različne ustvarjalne delavnice, šiviljska delavnica, … .

Naš dan se prične z varstvom otrok, ki pridejo k nam po končanem pouku na osnovni šoli. Ti se najrajši zapodijo med računalnike, a jih skušamo animirati tudi drugače. Tako imajo priložnost v času, ko so pri nas, kreativno ustvarjati, nudimo jim pomoč pri domačih nalogah, učno pomoč pred kontrolnimi nalogami, hkrati pa jih nenehno krotimo in umirjamo njihovo energijo, jih spodbujamo k pospravljanju in čiščenju ter k aktivnemu preživljanju prostega časa v naravi ob športu in igri. Popoldnevi v centru so namenjeni različnim brezplačnim delavnicam, prostor pa namenjamo v uporabo tudi ostalim društvom za sestanke, občne zbore, predstavitve in predavanja. V društvu nenehno skrbimo tudi za neformalno izobraževanje mladih, jih spodbujamo k aktivni participaciji in mobilnosti. Tako smo samo v lanskem letu, na različne projekte mobilnosti, poslali preko 70 mladih. V našem mladinskem centru smo gostili tudi 14 EVS prostovoljcev iz Španije, Francije, Italije, Romunije, Bosne in Hercegovine, Grčije, Filipinov in Indonezije, ki so v našo lokalno okolje prinesli raznolikost, nove vsebine in obogatili mednarodno izkušnjo.

Vsebine mladinskega centra nenehno spreminjamo glede na trende in povpraševanje, upoštevamo želje in mnenja obiskovalcev, hkrati pa skrbimo, da so drugačne od ponujenih drugod.  Če vas pot zanese k nam, ne bodite sramežljivi in le pokukajte na CBE 43.


 
Youth Centre Metlika

 Youth Centre Metlika was established in October 2011 at the initiative of the members of Kud Plac, run by the Head of YC Metlika and volunteers, located in the old Metlika centre. Its goal is to encourage young people to make a difference in the local community, to promote the idea of ​​being active, to connect people of all generations. Youth Centre Metlika is organizing various cultural events, acts as assistance in the operation of cultural and artistic associations, assist in the development of tourism infrastructure in municipality Metlika, enables education, additional knowledge and skills, organizing workshops, seminars and courses on a variety of topics, offering free legal counseling to NGOs and individuals and providing of qualified domestic and foreign mentors.

 Activities during weekdays and weekends in YC Metlika are: different workshops (artistic, educational, technical, environmental, etc.), language courses, discussions, travelogue lectures, un-plugged concerts, stand-up comedy shows, theater games, children parties, sports, dances, charity events, art and photo exhibitions.

Close Menu