Dan kulinarike

Dan kulinarike_naslovnica_fb

 

Sredi junija, natančneje 18.6., bo na Metliški Koupi zadišalo po golažu! Športno društvo Križevska vas in Kud Plac organizirata Dan kulinarike, ki pa bo tudi športno in glasbeno obarvan.


Ob 11:00 se prične PRODAJA GOLAŽA, ki ga bodo skuhali kuharski mojstri iz Športnega društva Križevska vas. Porcija mesnega golaža s kruhom stane 5€.

Ob 12:00 vabljeni, da po golažu razdražene brbončice razvadite še z okusnimi izdelki lokalnih proizvajalcev, ki bodo na voljo na POP-UP TRŽNICI.

Ob 13:00 se bodo za lonci na TEKMOVANJU V KUHANJU GOLAŽA pomerili priznani in manj priznani kulinarični specialisti, t.i. golaž chefi. Prijave ekip, v kateri sta 2 kuharja, sprejema Robi na M: 040-889-294.
Prijavnina na ekipo znaša 10€, v katero je všteto 2kg mesa. Kuhalo se bo na plin, vsaka ekipa si priskrbi vso lastno opremo (kotel, gorilnik, plin, pribor…) in skrivne sestavine (čebula, začimbe,…).
Komisija, katere člani do dneva tekmovanja niso in ne bodo javno znani zaradi potencialnega obstoja korupcije in nepotizma, bo mastila brke oz. strokovno testirala tekmovalne golaže in podala kritične ocene glede na urejenost ognjišča, tehnološko pripravo ter okus in izgled golaža.
Če komisija ne bo snedla preveč, bo tekmovalni golaž na voljo tudi za zveste navijače.
Najboljši kuharji bodo nagrajeni s sponzorskimi darili!


Kdor ne zna sukati kuhalnice, zna pa igre z žogo, je ob 16:00 vabljen/a
na TURNIR V ODBOJKI NA MIVKI (3 na 3) ali na TURNIR V METLIŠKEM TENISU (2 na 2).
Prijavnina po ekipi za odbojko je 6€, po paru za metliški tenis pa 4€. Prijave pobira Matej na M: 041-801-305.
Vsi udeleženci turnirjev prejmejo za šankom GRATIS pijačo!

Za OTROKE bo na voljo otroški kotiček in slack-line.

Dan kulinarike bodo od 22:00 dalje popestrili pop & rock cover band Monika & the Band!

 

Dan kulinarike_plakat

Close Menu