Program TKNP 2011

Ponedeljek, 18.7. od 20:30 naprej, oder na Partizanskem trgu

Otvoritev 7. Tedna kulture na placu

pd krokarPrizorišče 168 ur pjur kultur bodo poplavile množice mladih in starejših ter z večernim klepetom in smehom pregnale tišino med stoletnimi zidovi hišic, ki obkrožajo trg v osrčju mesta Metlika. Čast otvoritve bo pripadla hip hop plesalkam iz Plesnega društva Krokar, ki bodo uprizorile poulični hip hop dance performans.

 

 

 

Dokumentarni film TKNP 2010: Ni da ni!

Za uverturo bomo predvajali dokumentarec festivala TKNP 2010, ki nam je v organizaciji Kud Plac-a podaril brezplačne kreativne delavnice, bogat večerni program in večne spomine. Ustvarili so ga udeleženci lanske multimedijske delavnice. Letos snemamo nadaljevanje? Itak!

Karamelo Santo (ARG): Vroči latino loverji ;)

karamelo santo10-članska ritem-kitarska-trobilska s ska-testosteronom nabita sekcija z nežnimi saksofonsko-harmonikaškimi objemi šteje 16 let in je upihnila že 9 albumov. Največji argentinski glasbeni izvozni artikel iz Mendoze bo z rock Cumbio do skrajnosti razgrel poletno vroča telesa pod odrom!

 

 

Torek, 19.7. od 20:30 naprej, oder na Partizanskem trgu

Dejmo stisnt teater: Letos zopet potrebni cenzure?

dejmo stisnt teaterUrbano nomadsko gledališče bo znova nezaustavljivo produciralo odbite ideje, k čemur bo v nizu improvizacijskih disciplin pripomogla s svojimi predlogi tudi zvita publika! Paleta vicev, rušenje tabujev, brez samocenzure!

 


Šal za vesoljko ali kaj bo zraslo iz kolovrata?: Pesniški kabareti

šal za vesoljkoMultimedijska literarna predstava nam bo iz ust več recitatorjev spredla niti poezije iz pesniške zbirke "Vesolje žalujko, veter žaluzije" poetinje Radharani Pernarčič v popolnoma nova avtorska dela.

 

 

Zeitgeist, The Movie: Kam nas pelje današnji duh časa?

zeitegeistNa velikem platnu si bomo ogledali 1. Zeitgeist, dokumentarni film izpod taktirke Petra Josepha. Prvi sklop govori o Jezusovem mitu, sredina kuje "zarote" o napadu 9/11, za sladico pa še o prevarah mednarodnih bankirjev in ameriških zveznih rezervah.

 


Sreda, 20.7. od 20:30 naprej, oder na Partizanskem trgu

Predavanje o makrobiotiki: Imejte radi svoje telo!

barbara sršenO umetnosti zdravja in dolgega življenja bo spregovorila priznana slovenska predavateljica Barbara Sršen. Zdrava prehrana in mir v duši sta temelja celovitega zdravja. Podarite telesu zvrhan koš zdravja in prisluhnite, kaj lahko storite zase.

 

 

Robert Jukič in Kramp: Dobrote iz skrinje zarote

robert jukič in krampObljubljeni deželi naproti, s pogledom uprtim v modro nebo, spustimo in odpustimo vse za sabo, resnica boli - bang bang!, vse bo pobrala in ostali bodo le še oblaki in zvezde nad njimi. Emulzija westerna in jazza pod prstih tolpe glasbenih outsiderjev živečih v kanjonu črnobelega sveta!

 

 

 

 

Četrtek, 21.7. od 20:30 naprej, oder na Partizanskem trgu

Kovček: Gledališko popotovanje po atomskem veku

kovčekS kovčkov v roki po literarni predlogi Atomski vek Vladimirja Pavščiča bosta potovala Suzana Grau in Gašper Jarni. Predstava v 14 postajah odpira vizionarski pogled na tematiko iskanja posameznikovega eksistencialnega smisla, njegovo soočanje s svetom nizkega samozavedanja in z lastnim stremljenjem, da se na cilju potovanja razvije v sočutno bitje.

 

 

 

Grupa Ravnica (SRB): Zven svetovnih hitov izpod tamburaških strun

grupa ravnicaPet prijateljev iz Novega Sada (Srbija) preigrava gipsy, jazz, swing, pop in narodno glasbo na srbske tradicionalne inštrumente – tamburice. Njihova dosegljiva misija je "tamburo"približati mladim in s formiranjem svojega stila muziciranja darovati skromni doprinos tradiciji tega plemenitega inštumenta. Energičen nastop zagotovljen!

 

 

Petek, 22.7. od 21:00 naprej, oder za gradom

Intruder (SRB): Izstrelitev v galaksijo ritmov in groovy gibov!

IntruderSrbska elektro-pop peterica iz Beograda ima za sabo 10-letno obdobje eksperimentiranja z elektronsko glasbo in z njenimi podžanri kot so techno in drum'n'bass. Danes preigravajo melodije, ki so po strukturi zvoka energične in emocionalne, po občutku, ki ga dajejo, pa jazzy in atmosferične. Soul vokal je le še pika na i!

 

 

 

Line Out (SRB): Glasbena pobarvanka porisana preko meja

line outMulti-inštrumentalni septet iz srbskega Sombor-ja z ženskim energičnim in strastnim vokalom vsekakor definira trip-hop, dub, funk-rock, reggae fuzijo melanholičnih melodij in eksplozivnih zvokov. Vse, kar ni v skladu s pravili, kar odstopa iz okvirjev, je bolj privlačno. Publika ne bo imela šanse ostati ravnodušna!

 

Edo Maajka & Frenkie (BiH): Ko na Balkanu zavlada hip-hop scena, se "prži srce moje«!

Edo MaajkaPod psevdonimom se skriva bosansko-hrvaški glasbenik Edin Osmić, eden najuspešnejših MC-jev na Balkanu, kolovodja vseh raperjev, beatboxer in iznajdljiv tekstopisec. Na direkten način kritizira družbeno stanje, govori o ljubezni in vojni ter beži pred lucidnim stanjem sočloveka.

frenkieGost večera bo Edov kolega Hamidović Adnan znan kot Frenkie, ki je prve korake v hip hop kulturi naredil v Nemčiji, kamor so z družino pobegnili pred vojno v Bosni. Večinoma rapa v stilu "betla"o političnem stanju v Bosni in pop kulturi.

Dvojna doza energičnih rap besedil, odličnega beata in kakovostnega hip-hopa!

 

 

Sobota, 23.7. od 21:00 naprej, oder za gradom

 

Brencl Banda: Domača in tuja ljudska izročila s slovanskim duhom

Brencl bandaMlada skupina prekaljenih glasbenih mačkov iz Bistrice ob Sotli z mero humorja in razposajenosti ter uravnanim občutkom za dediščino melodij sestavlja virtuozne sprehode po notnih črtovjih. Kljub običajnim glasbenim inštrumentom so izoblikovali unikaten zvok, ki nas bo na slovanskih krilih popeljal v deželo ljudske godbe in svobode.

 

 

Terrafolk: To definitivno ni bend, ki bi "steral folk"domov!

terrafolkGlasbena hipnoza ambicioznih in študiozih glasbenikov nas bo odpeljala v vrtinec žanrov, ki nas bodo preplavili z energijo, hudomušnostjo in spontanostjo. Zasedba združuje kontra pole, vroč temperament s strogostjo, pametno z neumnim in veselo z otožnim. Samosvoja etno-burkaška zasedba s sončne strani Alp si za čarobnost in virtuoznost melodij iz svojih inštrumentov zagotovo zasluži naše spoštovanje!

 

 

Kawasaki 3P (HR): Zakaj bi si poželeli hladno pivo, če so na odru K3P?

kawasaki 3pFenomenalen oktet s kakofoničnim punk-ska-rockom iz Zagreba z močno pihalno-trobilno sekcijo s svojim spektakularnim nastopom ne bo dovolil, da publika ostane hladnokrvna. Vokalno izražanje pevca, ki se zna zaplesti v kable lastnega mikrofona, je na nivoju iskrene šankovske poezije in samoironičnega humorja ter zna šokirati nič hudega slutečega poslušalca.

 

 

Nedelja, 24.7. od 18:00 naprej, oder na Partizanskem trgu

Predstavitev delavnic

Teden kulture na placu ni samo uživancija v svežih poletnih večerih pod odrom polnim glasbe, gledališča, poučnih besed in smeha. Predvsem je namenjen vzpodbujanju kreativnosti naših najmlajših in mladih ter tudi mladih po srcu, ki si želijo popestriti poletne počitnice s kakovostno preživetim časom med enako mislečimi ljudmi.

Na zadnji dan že 7. festivala TKNP 2011 bomo predstavili novo-odkrite talente in rezultate, ki so jih ustvarile spretne roke in noge pod vodstvom priznanih mentorjev.

Zaplesali bomo orientalske in etno plese, skejtali po placu, se sprehodili do mozaika, ki krasi bivši okrušen zid in do grafita, ki je z barvami razveselil sivo steno. Vsedli se bomo na nove klopce, ki se v parku hladijo v senci drevesa, predvajali VJ mojstrovine in film TKNP 2011, si ogledali novonastale fotografije, prebrali strip, preverili analizo stanja reke Kolpe, si ogledali reciklirane izdelke in še marsikaj.

Čaka nas večer ponosa in zadovoljstva, da smo z udeležbo v delavnicah naredili nekaj dobrega zase in za okolje, v katerem živimo!


Modna revija kreatorke Marine Car: "Barve mojega giba" by Plesno društvo Krokar

Marina CarPredstavila se bo mlada, 28-letna oblikovalka Marina Car, ki je diplomirala
na zagrebški tekstilno-tehnološki fakulteti, smer modni dizajn, kjer tudi
nadaljuje študij na magisteriju. Po pisti na placu se bodo sprehodile mlade
plesalke Plesnega društva Krokar, ki bodo predstavile Marinine kreacije, od
oblačil do unikatnega nakita, katere Marina ustvarja v svojem ljubkem
ateljeju v starem delu Metlike.

 

 


Share
Vi ste tukaj TKNP Teden kulture na placu 2011 Napoved Festivala Program