Delavnice

Vir sprostitve, navdiha, in novih znanj!

Popoldanski program festivala so osvežile ustvarjalne delavnice – šahovska, gledališka, filmska, fotografska, multiustvarjalna, swing, make up in bodypaintingsodobnega plesa in solo petja. Vse delavnice so potekale pod vodstvom strokovnih mentorjev, gostili pa smo tudi mentorje iz tujine, Velike Britanije in Srbije, s čimer smo festivalu vdihnili interkulturno dimenzijo v skladu z dejstvom, da je leto 2008 Evropsko leto medkulturnega dialoga. Tako je festivalski glas odmeval tudi izven meja Slovenije.

Udeleženci delavnic so skupaj z mentorji predstavili enotedensko umetniško produkcijo v nedeljo, 20.7.2008, kjer so obiskovalcem podali nova znanje, nastale izdelke (gledališka, plesna in filmska predstava, diaprojekcija fotografij, slike, skulpture, drevo življenja), predstavili so se novi pevski talenti, šahovski mojstri, make up artisti ...Otroci - naši zvesti biseri

Seveda pa brez naših najmlajših podoba festivala ne bi bila popolna. Ne samo, da so se v velikem številu udeleževali programa za otroke, v okviru katerega jih je z žogo, baloni, origamijem in pobarvankami zabavalo ŠD Žogica in Katja Povše z gledališko predstavo Gospodična Bazilika, temveč so se prav tako udeleževali tudi večernega programa, v spremstvu staršev, seveda. Navdušeni so bili nad našo mentorico za gledališko delavnico, Aljo Kapun, ki jim je posvečala veliko pozornosti in jih z razno raznimi igricami tudi zabavala.

 

Share
Vi ste tukaj TKNP Teden kulture na Placu 2008 Delavnice