3. kresovanje na Veselici z retro pridihom!


Že 3. leto zapored smo se Metličani in ostali Belokranjci zbrali na ozelenelem hribčku nad Metliko in kresovali na Veselici v dobri družbi, okusni hrani in fini kapljici!

Na Veselici pred 1. majem se ne dogaja samo ponoči, ampak tudi čez dan. Letošnje kresovanje je bilo retro obarvano, saj so se tisti željni svežega zraka, sonca in gibanja preizkusili v igrah kot so metliški tenis, med dvema ognjema, vlečenje vrvi, ristanc, gumitvist in kradem zemljo. Tudi za ustvarjalno žilico naših najmlajših smo poskrbeli, saj so otroci pod vodstvom tovarišice Tine izdelovali lovilce sanj, ki so zvečer krasili prizorišče dogajanja.

Firbčnost nekaterih in predvsem željnih novosti smo potešili tudi z manjšimi tečaji in s preverjanjem okretnosti v borilnih veščinah, mirnosti roke v airsoftu in s preverjanjem plus i minus dioptrije v lokostrelstvu. Najbolj pogumni pa so zgodaj zjutraj po uspešno preživetem in zaključenem žuru uspeli realizirati delavnico hoje po žerjavici.

Tudi letos ni šlo brez vedno najbolj množično obiskanega turnirja v taroku, in sicer smo ob tej priložnosti podelili tudi priznanja najboljšim:

  1. Pajo
  2. Bojana
  3. Kičo


V sklopu kulturno-zabavnega programa so nastopile so pevke iz Vokalne skupine Lan, ki so zapele belokranjske kresne pesmi, folkloraši in tamburaši Metliške folklorne skupine Ivan Navratil, ki so zavrteli Viniško kolo in mlade plesalke plesalke iz Plesnega društva Krokar.

S koncertom Akustičnega tria Plakat in skupine Chocolate Nipples pa je sledila prava belokranjska fešta do jutranjih ur ob toplini kresnega ognja.

Kot zanimivost naj še povemo, da nas je letos obiskala Press ekipa iz POP TV hiše, saj so prišli preverit, kdo požiga okoliške krese in kako sploh potekajo priprave na kresovanje. Ogled prispevka možen s klikom na http://24ur.com/novice/slovenija/drevi-bo-gorelo.html (glej: Priprave na kresovanje niso enostavne).

Upamo, da bomo s takšno ljudem prijazno tradicijo tudi nadaljevali, kot so to pred nami kresovali na Veselici naši predhodniki.

Galerija...

 

Share
Vi ste tukaj Kresovanje Kresovanje 2012