Čistilna akcija 2011

Na sončno soboto, 9. aprila 2011, se je zgodaj zjutraj prebudila ekipa Kud Plac in se v sodelovanju z Mestno skupnostjo Metlika odpravila na spomladansko čistilno akcijo Očistimo Metliko v enem dnevu, ki je nastala po vzoru lanskoletne ekološko naravnane akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu.

Mestna skupnost Metlika je reševala naravo pred odpadki pri Obrhu. 12-članska Kud Plac ekipa z nekaj zaspanimi zamudniki pa se je odpravila reševati bregove hudournika Sušica. Rokavice na roke, škornje do kolen in vreče v dlan ter v 4-urni boj s smetmi!

Očistili smo dober del struge Sušice z okolico, ki je zaradi čemaža na svojih brežinah dišala po česnu, kljub ogromnim količinam umazanih odpadkov, ki so kukali izpod trave, drevesnih korenin, zemlje in proda. Izpod naših rok je na plano pokukalo in pozneje na deponijo romalo več kot tona smeti kot so polivinil, oljne kantice, stari piskri, deli gospodinjskih aparatov, podplati, konzerve, čevlji, šlaufi, zajle, steklenice, plastenke, stiropor in več kot 20 avtomobilskih gum!!! Ni da ni! Dovolj je onesnaževanja! Čuvajte in imejte radi naravo!

Več si lahko ogledate v galeriji slik:

 

 

Share
Vi ste tukaj Dogodki Čistilna akcija 2011