PUNG.ART

 1. open-air glasbeni festival Pung.Art se bo v letu 2015 odvil 17. in 18. aprila na že kar posvojenem prizorišču, na šolskem igrišču Pungart pod metliško osnovno šolo. Letošnji festival Pung.Art 2015 se vrača v temačno podzemlje punka, ki ga opletajo ska in folk lovke, prepredeno s koreninami rocka ter oplemeniteno z ostružki metala in strupenim grunge zvokom.

  Kdo bo z nami v petek in soboto?
  HillBillyWithaChainsaw, Krešo i kisele kiše, Happy Ol’ McWeasel, Pankreas, Dirtswitch, Broken Lock, Werefox, Pigs Parlament in Elvis Jackson!Vstopnice so na voljo le v prosti prodaji, 17. in 18. aprila na licu mesta. Vstop na lastno odgovornost!
  Vstopnina:
  * enodnevna karta: 7€
  * dvodnevna karta: 10€

150317 PungArt LETAK 210x99 + 5mm RU
17. april 2015, petek

Hillbillywithachainsaw
Sveže namešana visokooktanska žagarija, narejena direktno za na oder! Glasen podgurski trio svoj pohod šele začenja ter igra, pardon, nažiga v inštrumentalnem stoner/metal/groove/math stilu. Trio suvereno melje in gazi, kar se mu znajde na poti! Opletanje z motorko kot inštrumentalistična veščina še izdatno pomaga in dviga vznemirljivost dogajanja. Gozdarsko robantenje po prepoznavnih obrazcih, podmazano z znatno dozo mladostne zagnanosti in prekinjeno z nenadnim zasukom levo ali desno.

FB: https://www.facebook.com/HBWCband
Muzika: https://soundcloud.com/hillbillywithachainsaw

Krešo i Kisele Kiše
Bend iz Reke je poznano ime v punk-rock krogih. Izdali so prvenec »Još ti nije kasno« in album “Još ti nije jasno da ti nije kasno”, na katerem je enormno število, kar 29 komadov! KiKK vam servirajo čistokrvno sestavljenko punka, ki balansira med zafrkantskimi teksti iz življenja naroda in resnejšim pogledom na svet. Krešo, Kunda, Silba, Neno, Marino i Pero so talentiranci z neverjetno potrebo po kreativnem izražanju preko glasbe, ki briše meje med žanri, a se na koncu spaja v ušesu okusno sinestezijo zvoka. Primerjave s Hladnim pivom jim sicer laskajo, a ostajajo zvesti sami sebi.

FB: https://www.facebook.com/kresoikiselekise
Muzika: https://soundcloud.com/kresoikiselekise

Happy Ol’McWeasel
Ambasadorji poskočnih folk-punk-rock ritmov in dobre volje so po prvencu “No Offence” simbolično na St. Patricks Day, 17. marca 2015, izdali novi album “Heard Ya Say!”, na katerega repertoar bodo zastrigla vaša ušesa. Na odru dajejo od sebe energijo pa tudi kak leteči pir, predvsem pa zrelo zvočno sliko, tradicionalne keltske ter spevno začinjene melodije. Za njimi norijo tudi Japonci/ke, ki sanjarijo zelene irske griče in krmarjenje po vodah med divjimi čermi. Njihova priredba ponarodele Danny Boy pa je pristala kot soundtrack v CBS-ovi ameriški TV seriji ”The Crazy Ones”.

FB: https://www.facebook.com/happyolmcweasel
Muzika: http://www.happyolmcweasel.com/si/

Pankreas
Pankreas je 5-članski bend iz Zagreba. Leta 2007 so ga ustanovili Tomislav na Oi-vokalu, Marko na kitari, Nikola na basu, Filip na kitari in Ivan na drum-setu. Preigravajo punk, ki ga spremlja tekst zabavnih tematik iz vsakdanjega življenja. Cinično trdijo, da je njihova glasba perfekten spoj dunajske klasike in krščanskega hip-hopa. Odveč je torej omeniti, da jim je ambicija spoznati ‘voljenog Papu’. Ministrstvo za zdravje opozarja: Pretirano pitje alkohola je prvo na listi krivcev za akutno ali kronično vnetje pankreasa (tj. trebušna slinavka – majhen podolgovat organ prebavnega trakta).

FB: https://www.facebook.com/pages/Pankreas/9196921349
Muzika: http://www.reverbnation.com/pankreas

150317 PungArt LETAK 210x99 + 5mm ZE

18. april 2015, sobota:

Dirtswitch
Na divjo vožnjo po glasbeni sceni so štartali v letu 2009. Rok, Luka, Uroš in Jani črpajo inspiracijo iz grunge in post-grunge obdobij preteklih dveh desetletij. Prepoznavni so po težki, nizko uglašeni kitari, prepleteni z močnimi in spevnimi vokalnimi linijami. Leta 2011 so izdali prvenec »Phoenix Down« in že drugi album »No Such Thing As Glory«, na komade katerega se bo odzivalo občinstvo na PungArt-u!

FB: https://www.facebook.com/dirtswitch
Muzika: http://www.dirtswitch.com/videos/

Broken Lock
Brez Belokranjcev na domačem festivalu ne gre! Po izdanem prvencu ‘Ater’, kateremu sta sledila ploščka ‘Endemic’ in ‘Want to exit this Ergastulum?’, bo bend 20-letnico obstoja zaokrožil s 4. ploščo »Unicorns we all chase«, katere glasbena in lirična izraznost bo premierno predstavljena na 8. festivalu PungArt! Glavni akterji se še iščejo v še bolj hrupnem in hitrejšem, še vedno nepravilnem ritmu in melo(s)dičnih vokalih. Ambientalni hardcore’n’troll it is!

FB: https://www.facebook.com/pages/broken-lock/194217805996
Muzika: http://brokenlocked.bandcamp.com/

Werefox
Prekmurski bend prekaljenih glasbenikov iz različnih vetrov (nekdaj tudi člani Psycho-Path, Lollobrigida, Sphericube, Manul). Werefox je mistično izmišljeno bitje, lisicodlak, taka je tudi glasba, prežeta z Meleejinim vokalom in melodičnimi skladbami, ki se gibljejo med alternativnim, garažnim rockom in pop zvokom. Izdali so prvenec »I am memory«, ki bije boj med lepimi melodijami in nenasitno željo po destrukciji. Energičen bend ustvarja spevno muziko, ki hrupu hipoma odere kožo.

FB: https://www.facebook.com/werefoxmusic
Muzika: http://werefoxband.bandcamp.com/

Elvis Jackson
Po dolgih letih povratniki na PungArt! Zabavni, atraktivni punk rock in ska reggae ter metal tokrat v bolj zašiljeni punk rokerski verziji. Predstavili vam bodo v marcu izdani album »Radio Unfriendly«, s katerim navdušujejo punk rock ter metal in hard core poslušalce. Na njem dominira vsebina punk rocka, poskočnih in hitrih ritmov, metalskih riffov ter hard core agresije, vseeno pa vse v dinamično celoto poveže nalezljiva melodija in sproščena energija. Čaka te energičen, tehnično dovršen, simpatičen in uravnotežen koncert!

FB: https://www.facebook.com/ElvisJacksonMusic
Muzika: http://www.elvisjackson.com/

Pigs Parlament
Ne govorimo o slovenskem državnem zboru, temveč o 6-članski ska-punk-HC skupini iz Goriških brd, ki jo tvorijo Tina, Matej, Vasja, Deni, Miha in Bobi. Preplet udarnega vokala, basa, banjota, melodičnih backvokalov in bobnov, tvori hitri punk rock z nespregledanim ska vplivom, podkrepljenim s trobento. Za skupino je značilno, da se glavni vokali menjujejo iz pesmi v pesem. Izdali so prvenec »It’s time for sausages« in leta 2012 izdan nov album »Different pigs, same shit«.

FB: https://www.facebook.com/PigsParlament
Muzika: https://pigsparlament.bandcamp.com/