NOČNI TEK

Timeline WEB

Kulturno-umetniško društvo Plac organizira prvo tekaško prireditev Nočni tek po ulicah Metlike”, ki se bo zgodila 6. junija 2015 v večernih urah.

Tekaška prireditev, katere trasa se bo odvila po starih in novih mestnih ulicah, sovpada tudi s 650-letnico mesta Metlike in potrditve mestnih pravic, s čimer se bo tako tudi s tekom simbolično počastilo mesto in povezalo njegovo prebivalstvo.

Profesionalni, rekreativni, ljubiteljski in priložnostni tekači se bodo s štartom ob 21:30 pred mestno hišo pognali po 4 oz. 8-kilometrski trasi. Reka tekačev se bo zlila z mestom po ovinkastih asfaltnih in makadamskih poteh ter zaključila pred metliškim gradom v starem mestnem jedru. Trasa teka je pretežno ravninska in valovita, a preseneča tudi z vzponi, ko jih tekač najmanj pričakuje.

Vabimo vas, da se kot tekači ali le kot gledalci, ki ob progi vzpodbujajo športnike, udeležite 1. nočnega teka po ulicah Metlike, za katerega si želimo, da postane tradicionalen, ter s tem tudi sami doprinesete k praznovanju 650-ih let potrditve mestnih pravic mesta Metlike!

Za več informacij o pravilih tekaške prireditve preberite Razpis, o podatkih trase kliknite na zavihek Trasa, prijavnico z informacijami o prijavnini pa izpolnite do 23. maja na zavihku Prijava.